I januari kommer Dalsland till Stockholm!

Den 20 -21 januari 2019 kommer Dalsland på besök genom två evenemang i Stockholm för att prata om utveckling och tillväxt i Dalsland, att vi arbetar tillsammans och når resultat. Genom ett nätverk av kommuner, organisationer och företag kommer en hemvändardag “Dalsland kommer på besök” att arrangeras på Junibacken i Stockholm den 20 januari 2019. Dalslandsrepresentanterna fortsätter sedan med ytterligare ett event “Dalsland bjuder på frukost” den 21 januari. Under Stockholmsbesöket representeras Dalsland av eDIT – ett Dalsland i tillväxt, Bengtsfors, Dals Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmåls kommuner, Dalslandsdelen av Vänersborgs kommun, Dalslands Turist AB, Dalslands Sparbank samt det dalsländska näringslivet.

Vill du veta mer, kanske följa med på vår resa eller är hemvändare? Läs mer och anmäl dig via länken nedan.

 

Här lyssnar du:

Som ett led i att locka tillbaka utflyttade Dalslänningar till Dalsland och sätta fokus på landskapet lanserar eDIT en podd med intressanta personligheter som på ett eller annat sätt har anknytning till Dalsland.

Nytt avsnitt – Veckans avsnitt gästas av företaget Tendenz AB. Hör Jörgen Nykvist berätta att det finns många fördelar med att driva företag på en mindre ort på landsbygden, närmare bestämt Mellerud i Dalsland – 6 februari 2019!

 

 

DALSLAND KOMMER PÅ BESÖK 20 januari

Utflyttade dalslänningar och andra med ett intresse i Dalsland är välkomna till en förmiddag på Junibacken med syfte att skapa intresse för att flytta tillbaka till och/eller besöka Dalsland. Rekryteringsbehoven är mycket stora i alla branscher och yrken inom både privat och offentlig sektor men det framkommer inte i media och når inte heller våra potentiella hemvändare och nybyggare. Vi bjuder därför in dalslänningar som har intresse av att flytta hem och denna hemvändardag ska underlätta för dem att ta steget. Inbjudna besökare med familj får en minimässa i lättsam miljö där vi tillsammans visar upp Dalslands möjligheter gällande jobb, boende, skola, fritid och besöksnäring samtidigt som familjerna upplever Junibackens utställningar, teater och får åka en tur med sagotåget.
Varmt välkomna!

Är du intresserad av Dalsland men hade inte möjlighet att vara med oss i Stockholm i januari 2019? Vi vill gärna höra från dig! Skriv till oss och berätta vem du är och hur vi kan kontakta dig här:

DALSLAND BJUDER PÅ FRUKOST 21 januari

Till frukosten på Scandic Hasselbacken bjuds riksdagsledamöter, ministrar, branschorganisationer, influensers och andra aktörer in för dialog och paneldebatt om ett Dalsland i tillväxt. Samtalen kommer att fokusera på allt positivt som finns och händer i landskapet genom korta temaföredrag. Exempel på teman är kompetensförsörjning, tillgänglighet och kommunikationer, boende och strandskydd.